dilluns, 5 d’agost de 2013

L’efecte del massatge amb gel en relació al llindar del dolor i en la conducció de l’impuls nerviós

Realitzat per Enric Vila

El següent resum tracta sobre l'efecte que provoca el gel i els massatges post exercici en el llindar del dolor i en la conducció de l'impuls nerviós. Aquest estudi s'ha realitzar en el múscul quàdriceps de 15 esportistes que se'ls hi ha aplicat l'estudi després de realitzat 5 extensions concèntriques isocinètic.

El treball ha estat realitzat pels autors Anaya-Terroba L, Arroyo-Morales M, Fernández-de-Las-Peñas C, Díaz-Rodríguez L, Cleland JA. Que treballen en el departament de fisioteràpia a la facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Granada

L'ús de gel o crioteràpia en tractaments just després d'efectuar exercici físic proporciona un gran nombre de beneficis com poden ser el refredament dels teixits externs, la reducció de la resposta inflamatòria, la reducció de dolor, de la formació de l'edema i la mort cel·lular hipòxia secundària. A més a més un recent estudi ha demostrat que aquest tipus de massatge augmenta el llindar del dolor en tractaments amb pressió en dolors musculars en aparició tardana.

Per tant el massatge amb gel és una teràpia molt eficaç alhora que molt poc cara ja que els requeriments econòmics són mínims. Tot i així aquest massatge no es mostra eficaç en pacients que presenten un dany muscular.

També s'ha demostrat que en tractaments de crioteràpia també es veuen efectes en les conduccions elèctriques dels músculs ja que redueixen la velocitat de conducció de l'impuls nerviós i això pot ocasionar certes alteracions en les propietats musculars.

Tot això ha estat possible gràcies a les comprovacions i estudis que s'han realitzats amb atletes, tan dones com homes, aplicant-los un tractament amb gel després d'haver realitzat un exercici físic a la zona del quàdriceps.

En resum, l'efecte del massatge amb gel produeix un augment del llindar de dolor per tant es analgèsic i activa les vies inhibitòries descendents motores que van des de la medul·la al múscul.


Anaya-Terroba L. Effects of ice massage on pressure pain thresholds and electromyography activity postexercise: a randomized controlled crossover study, J Manipulative Physiol Ther. 2010 Mar-Apr;33

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada