dilluns, 5 d’agost de 2013

Eficàcia de la teràpia del massatge per al trastorn de l’ansietat: un assaig aleatori controlat

Resum per Èric Nolla


Aquest article està tret del Medline i és de l'Institut Nacional de la Salut (National Institutes of Health), va ser publicat al Maig del 2010. Els autors són: Sherman KJ, Ludman EJ, Cook AJ, Hawkes RJ, Roy-Byrne PP, Bentley S, Brooks MZ, Cherkin DC.

Aquest article ens parla de l'eficàcia que pot tenir el massatge amb les persones que pateixen trastorn d'ansietat. El massatge és una eina terapèutica complementària pel que fa el trastorn d'ansietat, i per això els autors van voler realitzar un estudi del massatge amb les persones que pateixen aquest tipus de trastorn. El tipus de massatge utilitzat és: actiu, passiu, estirar el múscul i realitzar palpació del teixit tou, és a dir es tindria que utilitzar primerament uns passes i a poc a poc anar introduint tècniques de aprofundiment i acabant amb passes altre cop.

Els mètodes utilitzats han estat tres: realitzar massatge (23 persones), termoteràpia (22 persones) i sala de relaxació (23 persones)  amb un total de 10 sessions repartides amb 12 setmanes. La mitjana obtinguda és va realitzar mitjançant l'escala de l'ansietat (HARS).

Tots els grups de diferents mètodes han millorat per un igual; no es van poder veure grans diferències entre els grups ja que els símptomes que mostraven els pacients aleatoris eren similars. Els símptomes més freqüents són la preocupació i l'estrès, per això els resultats van sortir similars a causa dels patrons.

Per finalitzar, les conclusions que s'han pogut extreure han estat que el massatge no ha estat superior als altres dos mètodes i que tots mostraven millores importants, ja que el principal objectiu que van aconseguir va ser relaxar la persona i amb un mètode o l'altre disminuir-li el trastorn d'ansietat. A continuació tenim un gràfic on es pot apreciar que la diferència és mínima amb els tres mètodes.
Cita: Sherman KJ, Ludman EJ, Cook AJ, Hawkes RJ, Roy-Byrne PP, Bentley S, Brooks MZ, Cherkin DC. Effectiveness of Therapeutic Massage for Generalized Anxiety Disorder: A Randomized Controlled Trial. Depress Anxiety. 2010 May; 27 (5): 441-450. Doi: 10.1002/da.20671

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada